Baros Legal

Pogledaj usluge

Building clouds

Vodeća advokatska kancelarija

READ MORE
news-default-pic

22.09.2018

Koncert: Igra za frulu i klavir

U saradnji sa Agencijom za marketing Mania, u cilju obilježavanja osme godine poslovanja, organizovali smo zaista impresivan koncert mladih i talentovanih umjetnika: Neda Nikolić – frula, Veljko Nenadić – klavir i Denis Mahmutović – perkusije. Koncertna sala...

READ MORE
news-default-pic

02.04.2018

B & B Legal – Washington D.C.

Bilo nam je zadovoljstvo da u periodu od 26. do 29. marta, posjetimo partnersku kancelariju Mitchell, Silberberg & Knupp LLP i advokata Timothy Scrantom, sa kojima učestvujemo u ICSID arbitražnom postupku koji se vodi pod brojem ARB/16/36.

.
READ MORE
news-default-pic

21.12.2023

Srećni praznici!

READ MORE
news-default-pic

03.05.2023

Rasprava u predmetu Viaduct u Londonu

U ICSID arbitražnom predmetu br. 36/16, Viaduct, Boris Goljevšček i Vladimir Zevnik, kao tužitelji, protiv Bosne i Hercegovine, kao tužene strane, 19. i 20. aprila, u Londonu je održana i zaključena dvodnevna rasprava povodom aplikacije za poništenje arbitražne...

about-us-background

O Nama

Mi smo advokati koje odlikuje posvećenost klijentima i inovativni pristup poslu. Fokusirani smo na međunarodne transakcije i korporativno pravo. Sa uspjehom poslujemo na teritoriji Bosne i Hercegovine sa sjedištem kancelarija u Banjoj Luci i Sarajevu. Poznati smo po tehnološkim dostignućima implementiranim u naš sistem rada. Vjerovatno smo kancelarija sa najvećom stopom rasta u Bosni i Hercegovini. Sa zadovoljstvom ističemo naše učešće u najvažnijim domaćim transakcijama. Usvojeni, originalni sistem rada, zadovoljava visoke korporativne standardne i čini nas prepoznatljivim na tržištu advokatskih usluga. Svake godine dobijamo priznanje za naš rad, visokim rangiranjem naše kancelarije od strane vodećih pretraživača advokatskih usluga.

logo_b_bicakcic
chambers

“Vrlo detaljni profesionalci koji su uvijek na raspolaganju klijentima. Njihova efikasnost je neosporna, jer ozbiljno pristupaju svim predmetima kako bi završili poslove u najkraćem mogućem roku.“

(Europe Chambers)

chambers

“Klijenti cijene partnera Nenada Baroša zbog toga što on razumije da se “transakcije i projekti moraju rješavati u kratkom roku”. Njegov opsežni broj predmeta uključuje značajne aktivnosti na predmetima koji se tiču tržišta kapitala.”

(Global Chambers)

chambers

"Ova kancelarija poznaje domaće tržište i ima veze pomoću kojih se sva poslovna pitanja rješavaju glatko i bez odlaganja. Oni poštuju klijentovo vrijeme i potrebe."

(Europe Chambers)

Adriala

Dio smo Adriala tima – udruženja vodećih advokatskih kancelarija iz regiona. Cijeneći potrebe naših klijenata koji često zahtjevaju adekvatan pravni servis za teritoriju Jugo-istočne Evrope, posebno za region Balkana, sa vodećim kancelarijama iz regiona, formirali smo snažan Adriala tim.
Adriala je jedinstven savez advokatskih kancelarija za jugoistočnu Evropu, koji je prepoznatljiv po svom pristupu klijentima iz bilo koje lokalne advokatske kancelarije ili mreže. Adriala je osnovana od strane osam nezavisnih advokatskih kancelarija koje pokrivaju 9 jurisdikcija, pružajući cijeli niz pravnih usluga u svim glavnim industrijama, dijeleći istu viziju i istu ambiciju da pruže mjerljivu korist svojim klijentima.
Advokatske firme koje posluju u okviru Adriale efikasno pokrivaju regiju jugoistočne Evrope: Albanija, Bosna i Herzegovina, Bugarska, Kosovo, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Slovenija. Pored toga, advokatske kancelarije u okviru Adriale imaju kancelarije u deset gradova.

Visit Adriala

Visit Adriala

Usluge

Pružamo advokatske usluge u svim oblastima poslovnog prava. Organizovani smo po specijalizovanim oblastima i stručno pokrivamo sve industrijske sektore.

BANKARSTVO I FINANSIJE +

ENERGETIKA +

KONKURENCIJA +

POREZI +

SPAJANJE I AKVIZICIJA +

INTELEKTUALNA SVOJINA +

PRIVREDNA DRUŠTVA +

TRŽIŠTE KAPITALA +

PRAVO OSIGURANJA +

RJEŠAVANJE SPOROVA - ARBITRAŽNI POSTUPCI +

RADNI ODNOSI +

NEPOKRETNOSTI +

NOTARIJALNO PRAVO +

BANKARSTVO I FINANSIJE

Kroz dosadašnje poslovanje stekli smo ogromno iskustvo u radu sa finansijskim institucijama. Učesnici smo mnogobrojnih finansijskih transakcija velike vrijednosti u kojima smo našim klijentima adekvatnim savjetovanjem omogućili uspješno okončanje planiranih poslovnih aktivnosti. Izuzetno poznavanje ugovora bankarskog prava i rad na velikom broju predmeta (ugovori o kreditu, zasnivanje založnog prava, naplata potraživanja i sl.) svrstava nas u vodeće pružaoce pravnih usluga iz ove oblasti, koji sa uspjehom mogu da pronađu adekvatan pravni okvir za bilo koju finansijsku transakciju. Zastupnici smo investicionih fondova, kao i velikog broja pojedinačnih investitora koji svoj kapital ulažu na teritoriji Bosne i Hercegovine, kupovinom postojećih ili osnivanjem novih privrednih subjekata.

Naš tim

Predrag Baroš, Dr Partner

Predrag Baroš je osnivač i partner Advokatske kancelarije Baroš i ima značajno iskustvo u korporativnom i privrednom pravu Bosne i Hercegovine. Posebno je fokusiran na energetiku i infrastrukturu, M&A transakcije, rješavanje sporova, pravo konkurencije, notarijalno pravo, pravo osiguranja, savjetovanje ino ulagača. Uz izuzetnu posvećnost poslu, Predrag je zadužen za organizaciju rada Kancelarije i svojim inovacijama doprinosi unaprijeđenju poslovanja. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u džudou, energiju sa sportskih terena nastoji prenijeti na poslovanje Kancelarije.

Obrazovanje:
  • Odbrana doktorske disertacije (Uloga notara u pravu privrednih društava) Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu (2013)
  • Odbrana magistarskog rada (Osiguranje od odgovornosti vlasnika i korisnika motornih vozila za štete pričinjene trećim licima) Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sad (2008)
  • Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci (2005)

Članstva:
  • Advokatska komora Republike Srpske (BiH)
  • Evropski komitet za zaštitu prava potrošača sa sjedištem u Londonu

Poslovna biografija:
  • Advokatska kancelarija BAROŠ, partner (2011)
  • Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (2008-2010)
  • Notar Gordana Gerdijan (2008)
  • Osnovni sud u Banjoj Luci (2005-2007)

Jezici
  • Engleski jezik

Pridružite se timu!
Pošaljite prijavu

Pro Bono

Nastojimo da razvijamo svijest o društvenoj odgovornosti i da besplatnim pravnim servisom
podržimo udruženja i organizacije koji zaista zaslužuju pomoć.

Konzulat Kipra

Naša kancelarija u Sarajevu je istovremeno i sjedište Konzulata Republike Kipar u Bosni i Hercegovini. Naime, nakon imenovanja dr Nenada Baroša za počasnog Konzula Republike Kipar, Konzulat Kipra u Bosni i Hercegovini je krenuo sa radom u februaru 2016. godine i nalazi se na adresi Maršala Tita 48, 71.000 Sarajevo.
Konzulat je dosada rješavao više vrsta pitanja. Mnogi studenti sa Kipra koji imaju pink slip šalju Konzulatu upite vezano za dobijanje vize za Bosnu i Hercegovinu. Pored toga, Konzulat dobija mnogo zahtjeva od državljana Bosne i Hercegovine za objašnjenje postpuka kod dobijanja vize za Kipar. Konzulat takođe vrši ovjeru potpisa I dokumenata (pasoša) državljana Bosne i Hercegovine, uglavnom za banke I druge državne institucije na Kipru.
Pokušavamo da povežemo što veći broj privrednih društva sa Kipra sa društvima u Bosni I Hercegovini. Konzulat mnogo radi na kulturnoj promociji Kipra u Bosni i Hercegovini. Konzulat takođe radi na promociji sporta i saradnji između dvije zemlje. Svakodnevno promovišemo turistički potencijal Kipra i dijelimo turističke brošure klijentima i poslovnim ljudima.

Kancelarije

Poslujemo na teritoriji Bosne i Hercegovine, sa sjedištem kancelarija u Banjoj Luci i Sarajevu.

banja-luka

Banja Luka je glavni grad i finansijski centar Republike Srpske, istovremeno i sjedište finansijskih institucija Republike Srpske, Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, kao i mnogobrojnih domaćih i stranih kompanija. Početak naših poslovnih aktivnosti vezuje nas za Banja Luku. Zastupanjem klijenata u različitim postupcima pred domaćim organima i radom na velikom broju transakcija, stekli smo dragocjeno iskustvo i sposobnost da određeni posao završimo u najkraćem razumnom roku. Od samog početka težimo ka prepoznatljivom sistemu rada. Pozitivna iskustva kancelarije u Banjoj Luci, ažurnost u postupanju i dostupnost našim klijentima, u cijelosti smo inkorporirali na kancelariju u Sarajevu.

Client Login | Opšti uslovi | Newsletter © 2018 Baros, Bičakčić & Partners Banja Luka – Sarajevo | Made by MANIA